Boutique vinarija Mikulić – Pelješac

Vino i maslinovo ulje obilježili su živote Pelješčana i ostavili dubok trag u tradiciji poluotoka. Vrijedne ruke peljeških težaka stoljećima obrađuju zemlju, a na najpristupačnijim terenima nastaju plodni vinogradi koji daju vrhunska vina. Jedan od njih je Postup, poznati hrvatski vinorodni položaj na ulazu u Orebić. Podno Postupa u mjestu Mokalo otvorena je Boutique vinarija Mikulić. Uređena je u stilu dalmatinskih konoba u kojima se oduvijek čuvalo najveće dalmatinsko blago. Tu ćete uživati u čaši vrhunskog Postupa Don Josip, kojeg potpisuje obitelj Mikulić. Osim degustacije, moguća je kupnja vina i maslinovih ulja iz obiteljskih vinograda i maslinika.

No Images found.

Vino Don Josip

postupDon Josip, vrhunsko vino obiteljske vinarije Mikulić u Mokalu – Orebić odražava ljubav prema dalmatinskom kršu i kristalno plavom moru. U njemu ćete osjetiti svu moć i snagu plavca malog, autohtone sorte odnjegovane na Postupu, jednom od najpoznatijih hrvatskih vinorodnih položaja. Tu, na južnoj strani Pelješca, vinogradi se strmo spuštaju prema moru kreirajući najljepše pejzaže, a zbog refleksije sunca od površine mora i kamena stvaraju se savršeni uvjeti za nakupljanje šećera u grožđu.

Tajna proizvodnje vina duboko je ukorijenjena u obiteljsku tradiciju Mikulića i prenosi se iz generacije u generaciju, od djeda Josipa – po kojem je vino dobilo ime, do unuka Antonia, koji mu je podario osobni moderniji pečat.

vino Don JosipDon Josip će vas zavesti tamnom rubinskom bojom i mirisima crnog voća. Topao i gust s naglašenim taninima tipičnim za pelješke plavce, izvrsno će se sljubiti s poluzrelim sirevima, plavom ribom i crvenim mesom. Ovo je vino za sve prigode, priča sve jezike svijeta, a neprocjenjiv je doživljaj uživati u toj dragocjenoj kapljici u restoranu Stari Kapetan u Orebiću s pogledom pučinu, ili u Boutique vinariji Mikulić u Mokalu.